Ξύλινα Δάπεδα

Η εφαρμογή των ξύλινων δαπέδων στο χώρο προσδίδει υψηλή ποιότητα, αντοχή, μεγάλη διάρκεια ζωής και υψηλά αισθητικά αποτελέσματα.
Διατίθεται πλούσια γκάμα ξύλινων δαπέδων για καρφωτή, πλωτή ή κολλητή τοποθέτηση όπως: Δρυς, Merbau, Iroko, Doussie, Wenge, Μαόνι, Teak κ.α.
Είναι κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν σε οποιονδήποτε χώρο όπως κατοικίες, καταστήματα, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια, χώρους συνάθροισης κοινού, ξενοδοχεία κ.α., συνδυάζοντας τη ζεστασιά του ξύλου και το εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα.

Μπορούν να τοποθετηθούν τα ξύλινα δάπεδα πλωτά ή κολλητά και σε υπόστρωμα που είναι σταθερό, λείο, επίπεδο, καθαρό και στεγνό.
Η κολλητή τοποθέτηση απαιτεί περισσότερη εμπειρία, τεχνογνωσία και εξοπλισμό από την πλωτή, ενώ γενικά οι φαρδιές σανίδες διευκολύνουν την τοποθέτηση σε μεγάλες επιφάνειες.
Στην πλωτή τοποθέτηση το μέγιστο πλάτος δαπέδου χωρίς αρμό δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 12 μέτρα, οι αρμοί του υποστρώματος πρέπει να συνεχίζονται και στο δάπεδο.
Στις περισσότερες περιπτώσεις κολλητής τοποθέτησης δεν απαιτούνται πρόσθετοι αρμοί.
Τα δάπεδα κάποιου πάχους μπορούν να τοποθετηθούν επίσης καρφωτά πάνω σε δοκούς με μέγιστη αξονική απόσταση 60 εκατοστά.

Στην περίπτωση αυτή, όταν η επιφάνεια του δαπέδου υπερβαίνει τα 200 τμ. απαιτείται μηχανικός αερισμός του.
Για εφαρμογή σε χώρους άθλησης οι δοκοί μπορούν να εδράζονται σε ελαστικό υλικό κατάλληλου πάχους.
Τα κολλητά ξύλινα δάπεδα αποτελούν την ιδανική λύση για ανακαινίσεις.
Επικολλούνται στο υπάρχον δάπεδο, αλλάζοντας την αισθητική του χώρου.

Είναι κατάλληλα επίσης για νέες κατασκευές καθώς και για χώρους με ενδοδαπέδια θέρμανση.
Διατίθενται και έτοιμα εντυπωσιακά προλουστραρισμένα ξύλινα δάπεδα σε πλούσια γκάμα ξύλων και χρωμάτων που καλύπτουν κάθε αισθητική απαίτηση.
Προσφέρονται τόσο σε φυσική απεικόνιση ξύλου, είτε σε ποικιλία κλασικών χρωμάτων.

Μπορούν να τριφτούν και να λουστραριστούν διατηρώντας πάντα το χρώμα τους.

Είναι φυσικά, οικολογικά, αντιστατικά, τοποθετούνται εύκολα και προσδίδουν στο χώρο ζεστασιά και προσωπικό ύφος.
Ο καθαρισμός των ξύλινων δαπέδων πραγματοποιείται καθημερινά με ηλεκτρική σκούπα ή στεγνό πανί.

Προσφέρουμε τις εξής ολοκληρωμένες υπηρεσίες:

Τοποθέτηση καρφωτού ξύλινου πατώματος παρκέ
Τοποθέτηση κολλητού ξύλινου πατώματοςv
Τοποθέτηση πλωτού προγυαλισμένου ξύλινου πατώματος
Τοποθέτηση πλωτού πατώματος laminate
Τρίψιμο & γυάλισμα πατώματος παρκέ με βερνίκι διαρκείας
Τρίψιμο & γυάλισμα πατώματος παρκέ με οικολογικά βερνίκια
Τρίψιμο & συντήρηση deck εξωτερικού χώρου

Πριν την τοποθέτηση του ξύλινου δαπέδου απαραίτητα είναι τα εξής:

Για να τοποθετήσουμε το ξύλινο πάτωμα πρέπει πρώτα να έχουν προηγηθεί κάποιες εργασίες.

Ποιες είναι αυτές:

Οι σοβάδες, τα γεμίσματα τσιμεντοκονίας και η τοποθέτηση πλακιδίων πρέπει να έχουν τελειώσει και να έχουν στεγνώσει.

Η πόρτα της κύριας εισόδου, οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί και να έχουν μπει και τα τζάμια.

Δίκτυα ύδρευσης και θέρμανσης πρέπει να είναι γεμάτα (υπό πίεση) από την αρχή, ώστε τυχόν ζημιές ή διαρροές να φανούν πριν το κάρφωμα του ξύλινου πατώματος.

Η τσιμεντόπλακα πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή από υγρασίες. Γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγουμε να φτιάχνουμε λάσπη στους χώρους όπου θα καρφωθεί αργότερα το πάτωμα.

Αν πρόκειται να τοποθετήσουμε κολλητό πάτωμα πάνω σε τσιμεντοκονία, αυτή θα πρέπει να έχει πάχος μεγαλύτερο των τεσσάρων εκατοστών και να γίνει με άμμο ποταμίσια και όχι θαλάσσης. Μη ξεχνάμε πως κάθε εκατοστό της τσιμεντοκονίας χρειάζεται δέκα με δεκαπέντε μέρες τουλάχιστον για να αποβάλει την υγρασία της.

Στην περίπτωση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης θα πρέπει να λειτουργήσει και να θερμανθεί η πλάκα με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τουλάχιστον για δέκα πέντε ημέρες πριν από την τοποθέτηση.

Κατά την τοποθέτηση των ξύλινων δαπέδων προτείνουμε τα εξής:

Αποφύγετε τη χρήση θερμομονωτικών και ηχομονωτικών υλικών ενδιάμεσα στα καδρόνια. Οι ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες που θα επιτύχετε είναι πολύ μικρές σε σχέση με το πρόβλημα που δημιουργείται λόγο της αδυναμίας εξαερισμού του πατώματος.

Στα καρφωτά παρκέτα με μεγάλο φάρδος η τοποθέτηση κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους δύο εκατοστών πάνω στα καδρόνια θεωρείται υποχρεωτική. Πάνω στο κόντρα πλακέ θαλάσσης τοποθετούνται τα παρκέτα κολλητά και καρφωτά ώστε να μας εξασφαλίζουν περισσότερη σταθερότητα και καλύτερη ηχομόνωση.

Το τρίψιμο και το γυάλισμα πρέπει να πραγματοποιείται μετά από μια εβδομάδα, ενώ προτείνεται η παραμονή του για τουλάχιστον ένα μήνα.